“Barcelona 24h”: l’obra de teatre que has d’anar a veure

//
35 visites

La funció estrenada al Teatre Gaudí continuarà en escena fins el proper 28 de febrer

Sara Hammond i Alejandro Reguera de Lestonnac Bcn Report

El teatre és un tipus d’art que emociona, ja que quan està ben representat es pot veure la passió i la dedicació que posa cadascun dels actors. Nosaltres hem tingut la sort i el privilegi de veure una d’aquelles obres de teatre que, a més de distreure’t, t’eclipsen durant una estona.

L’obra de la qual tracta aquest article s’anomena Barcelona 24h, que va ser estrenada al Teatre Gaudí el darrer 17 de desembre i que continuarà en escena fins el proper 28 de febrer. 

El dia de la preestrena vam poder veure el que passava entre bambolines, el secret que bategava darrere de cada escena i, fins i tot, fer algunes preguntes als actors, actrius i al director de l’obra. Aquests ens van explicar que aquest espectacle va ser escrit i organitzat el 2016, i que el text va passar per diverses fases de creació. Com a espectadors podem constatar que l’espera ha pagat la pena i que la feina feta al llarg d’aquests anys es pot percebre en el resultat final. I és que ja des del moment en el qual l’obra va començar es van fer evidents les hores i el temps que la companyia havia dedicat a aixecar l’obra!

L’espectacle està molt ben escrit i representat, ja que s’ha concebut per tal que l’espectador es quedi fixat en els esdeveniments que sacsegen els personatges. Barcelona 24h és tan entretinguda com profunda: té moments on l’espectador es pixa de riure i d’altres que es queda capficat en el destí dels seus personatges. 

L’obra està marcada pel moviment d’uns joves que transiten per la ciutat comtal intentant saber què volen, marcats per ferides del passat que encara els pesen però que el moviment frenètic sepulta. És difícil no sentir-se identificats amb les seves pors i les seves inseguretats, i, sobretot, no emocionar-se quan les vides de tots ells es creuen per fer de la rutina a la ciutat un lloc millor, més tranquil i serè.

La música, ingredient imprescindible de l’obra, també és totalment original, i la coreografia que l’acompanya és suggeridora i encaixa bé amb el missatge que es vol transmetre en cada escena. Lluny de ser ostentosa o exagerada, l’escenografia és minimalista i precisa, molt conseqüent amb els fets que embolcalla.

No podem concloure la crítica sense destacar la caracterització dels personatges. Tots ells tenen una personalitat diferent i una característica única que els defineix, i, d’alguna manera, això genera una sensació de familiarització amb ells molt especial. La coordinació que tenen els actors entre ells i la fluïdesa amb la qual es mouen a l’hora d’actuar hipnotitza tant que fan d’això un aspecte a envejar.

Apagueu les màquines, no escolteu més el soroll de la ciutat i feu un forat a la vostra atapeïda agenda per anar a veure Barcelona 24h!

close

El més recent