Barcelona i Madrid amb tot a punt pel 8M

Els principals moviments que encapçalen les ciutats més populars a Espanya confirmen la seva assistència a la manifestació del 8M

Per Pol De Casacuberta

Després de dos anys sense manifestacions multitudinàries pel 8M, es podrà reprendre el moviment feminista habitual del 8 de març. Principalment, aquest moviment feminista es va veure afectat aquests últims anys per la Covid-19, una malaltia que ha provocat l’absència, en concret, de reivindicacions a peu de carrer.

Una de les comunitats autònomes que més activament participa en aquest tipus de reivindicacions és la Comunitat de Madrid, que disposarà de dues manifestacions. La primera és la convocada per la Comisión 8M, un moviment que ha estat durant els últims 40 anys, la veu cantant a les vagues feministes. Seguidament, tenim l’altre moviment anomenat Movimiento Feminista de Madrid conformat per moltes associacions que destaquen pel seu gran recorregut en les manifestacions madrilenyes com Federación de Mujeres Progresistas de Madrid. Tanmateix, l’hora de convocatoria per a aquestes manifestacions serà la mateixa, les set de la tarda. En canvi, el recorregut que duran a terme cada moviment feminista serà diferent. Inicialment, el moviment Comisión 8 recorrerà des d’Atocha fins a Colón. D’altra banda, el Movimiento Feminista de Madrid enfilarà el seu camí per Cibeles, plaça coneguda per ser el lloc on el Reial Madrid CF celebra els seus títols, i acabarà a Plaça Espanya.

D’altra banda, una de les ciutats europees que participa amb molta més intensitat que altres es Barcelona. La capital catalana també tornarà a les manifestacions després de dos anys d’absència. Actualment, no hi ha gaires associacions a la ciutat comtal, si no que hi ha un moviment en concret que engloba la majoria d’elles. Aquest únic moviment important a Barcelona és l’Assamblea 8M. Fa uns quants dies, l’Assemblea, mitjançant un comunicat oficial, va fer públic el recorregut que faran aquest any i el seu lema principal. Pel que fa al recorregut, l’Assemblea 8M iniciaria aquesta reivindicació a Plaça Universitat i finalitzarà, a Arc de Triomf. Seguidament, el lema que predominarà en la manifestació del proper dimarts serà: ‘Les feministes estem aquí, contra les precarietats, les fronteres i les violències’.

Redactor junior

close