Lonely sad african-american schoolgirl crying while all her classmates ignoring her. Social exclusion problem. Bullying at school concept. Racism problem
/

El racisme, un problema que cal eliminar

Per Nidal Azzouzzi, Gala Lorenzo, Irene Garcia

Hi ha persones vivint per tot món: Europa, Àfrica, Estats Units, Àsia… Però, què tenim tots en comú? El que tenim en comú és que som persones, com tu i jo. Malgrat això, hi ha gent que pensa que els que no són blancs són diferents, però no és així. Per això el 21 de març és el Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial,  per a què la societat s’adoni del dolor dels que sofreixen racisme.

Hi ha molts problemes més o menys greus en la vida de cada dia, per exemple, Aladdin Azzouzi, un periodista de Premià de Mar, sortia de la feina quan un home li va dir:“¡Moro de mierda!”. Un altre dels casos més comuns és quan vas amb un amic/amiga que no és blanc i en alguns llocs, com una discoteca, no els deixen entrar. En aquest cas, què faríeu vosaltres? El que faríem nosaltres seria no entrar-hi cap dels dos i denunciar el lloc o la persona.

El 21 de març, per nosaltres, no és un dia normal, és un dia que podria canviar l’opinió de milers de persones racistes. A la gent que pateix racisme, aquest dia la pot ajudar a sentir-se més segura. 

Però no podem lluitar contra el racisme només en aquest dia. Tu pots fer canviar l’opinió de molta gent, amb les xarxess socials, al carrer i fins i tot amb cartells.

Nosaltres no estem d’acord amb el racisme perquè, com hem dit abans, és un insult que va directe  a les persones que no són blanques. La solució que pensem que és més adequada és posar-se en la pell dels que pateixen racisme, ja que si et passés a tu no t’agradaria. El que volem expressar amb aquest  article és que és igual si som blancs, negres o àrabs, no hem de jutjar  la gent pel seu color de la pell o pel seu aspecte. En conclusió, nosaltres creiem que el racisme  es una bestiesa i l’únic que fa és fer  sentir malament  a la gent. Al final tots som iguals, siguem com siguem.

Redactor junior

close