La guerra Ucraïna-Rússia també afecta als esports

Per Pol de Casacuberta

Després de les diverses sancions aplicades al territori rus per la seva arrasant entrada a Ucraïna, els esports locals s’han vist durament afectats amb sancions i, en alguns casos, expulsions.

A partir del 24 de febrer, el món es va paraliltzar per una possible nova guerra mundial, pel fet de l’entrada de les tropes russes a les afores del territori ucrainès. Seguidament, la unió de diferents països europeus i exteriors va acordar un ampli ventall de sancions cap al país de Vladimir Putin, president propulsor d’un nou conflicte territorial. Entre les diverses sancions, van aparèixer algunes que afecten considerablament en l’àmbit esportiu rus.

Les principals sancions que han sigut adjudicades són:

La UEFA decideix canviar l’escenari de la final de la Lliga de Campions

Finalment, la UEFA ha decidit canviar la seu que anava a celebrar la final de la Champions. Inicialment, l’escollit per representar la final en aquesta nova edició de la Champions League era el Estadi de San Petesburg. Degut les circumstàncies, el màxim órgan representatiu de la millor competició europea ha decidit canviar la ubicació i adjudicar l’estadi Saint Dennis, a París, per aquesta cita final del 28 de maig.

La Eurolliga de basket proposa deslocalitzar els partits dels equips russos

Després d’aquesta nova norma instaurada, els equips russos que participen a la competició amb més prestigi a nivell europeu com CSKA de Moscú, Uniks Kazan i Zenit San Petesburg, hauràn de jugar com a locals a l’extranger. A més, un dels últims equips en conquerir el títol europeu com és el CSKA de Moscú, ha patit 4 baixes per la actual situació política. Entre les baixes del conjunt moscovita, tenim al exjugador geòrgia de l’ACB, Tornike Shengelia.

Els clubs de futbol europeus trenquen llaços amb els seus patrocinadors

Alguns clubs a Europa han confirmat mitjançant les xarxes socials, la seva desvinculació oficial amb alguns dels seus sponsors. Un dels casos més populars es el del Manchester United. L’equip anglès, va paralitzar les relacions que tenia amb un dels seus sponsors més fidels, la aerolínea Aeroflot. Una de les evidències demostrables que pot exemplificar aquesta desvinculació és la sortida del equip de Manchester cap a Madrid per afrontar un nou enfrontament a la Lliga de Campions. Allà, es va poder demostrar com el conjunt anglès s’havia desplaçat amb una altra aerolínia.

El COI demana sancions inmediates a les federacions esportives

El Comité Olímpic Interncional, absent quasi sempre de temes geopolítics, demana per activa i per passiva l’anulació o deslocalització dels esdevinements a Rússia i Bielorússia. També, proposa l’eliminació dels himnes abans de la competició i la no visibilitat de les banderes dels dos països durant el transcurs dels esdeveniments esportius.

Redactor junior

close